Izjemna zmaga nad Mega Leksom!

Union Olimpija je v 24. krogu Lige ABA na gostovanju v Sremski Mitrovici premagala Mega Leks 81:78.

Union Olimpije v 24. krogu Lige ABA v gosteh premagala Mega Leks, ki drži četrto mesto na lestvici. Končni rezultat tekme je bil 81:78. Ljubljančani so odigrali odlično tekmo, saj so kontrolirali tekmo od začetka, pa do konca.

Za Union Olimpijo je 23 točk dosegel Miha Lapornik. Sava Lešić jih je prispeval 19. Mitja Nikolić jih je v svojo statistiko zabeležil 11. Pri Mega Leksu je 14 točk dosegel Ognjen Jaramaz in vsak po 13 Danilo Nikolić ter Rade Zagorac. Zaradi lažje poškodbe hrbta pri Unionu Olimpiji ni nastopil Blaž Mesiček. statistika

Zmaje v naslednjem tednu čaka Pokal SPAR. V četrtfinalu, kjer se igra na dve tekmi, bo nasprotnik Zlatorog iz Laškega.

Sava Lešić, igralec Uniona Olimpije: "Zelo pomembna zmaga za nas. Mislim, da smo odigrali v visokem ritmu, kar se tiče obrambe in napada. Zelo je težko igrati proti ekipi Mega Leksa, saj igrajo zelo agresivno po celotnem igrišču. Zelo dobro smo se pripravili na tekmo. Imeli smo nekaj padcev v igri, a vseeno na koncu smo odigrali kot ekipa in prišli do pomembne zmage. Izkoristiti moramo prosti čas za počitek in pripravo na slovenski pokal, ki sledi."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Mega Leks je zelo dobra ekipa, kar dokazuje iz tekme v tekmo. Vse o njihovi kvaliteti pove tudi pogled na lestvico Lige ABA. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, saj smo igrali timsko, dobro v obrambi in kontrolirali skok. Mogoče smo naredili nekaj napak v napadu, saj smo imeli preveč izgubljenih žog. Mislim, da so gledalci lahko gledali dobro tekmo, saj so fantje dali vse od sebe in na koncu zasluženo zmagali. Mega Leksu želim vse najboljše v nadaljevanju sezone, mi pa se že pripravljamo na slovenski pokal, ki je zelo pomemben za naš klub."

Video