Helios Suns - Union Olimpija 83:70

Union Olimpija je v 9. krogu Lige Nova KBM za prvaka izgubila v Domžalah 83:70.

Union Olimpija je v 9. krogu Lige Nova KBM za prvaka izgubila na gostovanju v Domžalah proti Helios Suns 83:70. Ljubljančani so po slabi igri doživeli svoj drugi zaporedni poraz. Najboljši strelec tekme je bil Heliosov Marjan Čakarun, ki je tekmo končal pri 24 točkah. Pri Zmajih je 14 točk dosegel Sava Lešić, večino v prvem polčasu. statistika

V soboto, 7.5. ob 20.00 jih v Tivoliju čaka zadnji krog lige za prvaka, kjer jih čaka obračun z novomeško Krko.

Jakša Vulić, trener Helios Sunsev: "Čestitke našim igralcem. Presenečen sem, koliko energije in elana so prikazali na tej za nas zelo težki tekmi. V vseh košarkarskih elementih, vključno z metom za tri točke. Met z razdalje namenoma poudarjam, saj je to ena naših slabosti v tej sezoni. A tokrat je vse delovalo odlično, rezultat je ta presenetljiva zmaga. Ne morem pa mimo navijačev. Oni so s svojo podporo najbolj zaslužni, da vzdržimo krizne trenutke."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Zmaga Helios Sunsev je povsem zaslužena. Skozi celotno tekmo so na igrišču prikazali več od nas. Pokazali so precej več želje in kolektivnosti. To zmago so si več kot zaslužili. Mi smo se vrnili k naši stari bolezni, ki jo moramo, če želimo računati na kaj več, takoj popraviti. To naše stanje je popolnoma nesprejemljivo."