Helios Suns - Union Olimpija 63:77

Union Olimpija je v 8. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Domžalah slavila zmago 77:63.

Košarkarji Uniona Olimpije so potrebovali gostovanje pri zadnjeuvrščenem Helios Suns, da so prekinili niz štirih porazov in ohranili upanje za uvrstitev v polfinale Lige Nova KBM. Aktualne državne prvake so premagali s 77:63, pri tem pa niso imeli resnejših težav. statistika

Ljubljančani so dva kola pred koncem tekmovanja v skupini za prvaka pri izkupičku 3-5, Domžalčani pa tudi po osmem kolu ostajajo brez zmage in prikovani na dno razpredelnice.

Rezultatsko gledano, so se gosti mučili z mladimi Domžalčani le na začetku. Helios je s trojko Nejca Klavžarja povedel s 3:0, zadnjič na tekmi pa 11:9. Nato je Olimpija zagospodarila na igrišču, v napadu se je razigral Devin Oliver, ki je bil najbolj zaslužen, da je njegova ekipa v drugi četrtini z delnim izidom 10:0 ušla za 12 točk, na semaforju je takrat kazalo 16:28. Domači so se s košem Sima Atanackovića in z njegovim uspešno izvedenim prostim metom še približali na 29:31, nato pa je sledila nova serija točk varovancev Gašperja Okorna, z njo so povedli s 40:29. Gosti so na začetku drugega dela povedli za 19 točk, nato pa tekmece do konca držali na varni razdalji. Pri Ljubljančanih je bil s 23 točkami najučinkovitejši Američan Devin Oliver, njegov rojak Brandon Jefferson jih je dosegel 15, oba sta zadela tudi tri mete za tri točke. Pri Heliosu je Tomaž Bolčina v statistiko vpisal 15 točk.

V zadnjih dveh kolih bo Union Olimpija gostila Zlatorog v Hali Tivoli (v sredo, 26.4. ob 20.00)  in gostovala v Novem mestu, Helios Suns pa bo sezono sklenil proti Hopsom ter Rogaški.

Dejan Čikič, trener Helios Suns: "Union Olimpija je izkoristila čvrstost in izkušnje ter zasluženo zmagala. Zadovoljni smo lahko s pristopom naših mladincev, ki so se kljub pomanjkanju izkušenj korektno upirali večji del tekme."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitam igralcem za zasluženo zmago. Danes je bila za nas pomembna zgolj zmaga in obstanek v boju za nastop v polfinalu. Gremo od tekme do tekme in videli bomo, kaj nam bo to prineslo."