Hapoel - Union Olimpija 81:69

Union Olimpija je v 9. krogu 7Days EuroCup izgubila na gostovanju v Jeruzalemu 81:69.

Union Olimpija je v 9. krogu 7Days EuroCup na gostovanju v Jeruzalemu morala priznati premoč Hapoelu 81:69. Ljubljančani so bili enakovreden nasprotnik zgolj prvih petnajst minut tekme, potem pa so favorizirani gostje, po nekaj napakah Zmajev, prišli do dvomestne prednosti, ki je vse do konca tekme niso izpustili iz rok. statistika

Union Olimpijo jutri čaka naporna pot v domovino, potem pa že v petek, 2.12. ob 20.00 igrajo tekmo Lige Nova KBM v Škofji Loki. V soboto, 3.12. odhajajo na gostovanje pri zagrebški Cedeviti v Ligi ABA (ob 21.00). V ponedeljek, 5.12. ob 21.00 v Stožice v Ligi ABA prihaja novomeška Krka.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Želeli smo odigrali čim boljše. Mislim, da smo odigrali dobrih prvih petnajst minut tekme. Potem smo padli v luknjo in domačin je izkoristil priložnost ter se rezultatsko oddaljil. V drugem polčasu je bilo zgolj vprašanje kako bodo obdržali svojo prednost. Dvakrat smo se jim nekoliko približali, a to ni bilo dovolj. Mislim, da smo se borili, mogoče bi nekaj stvari lahko naredili boljše, a mislim, da je kvalitetna razlika med ekipama prevelika in končni rezultat je normalen."