FMP slavil v zadnji četrtini

Union Olimpija je v 22. krogu Lige ABA na gostovanju v Beogradu morala priznati premoč FMP-ju 89:79.

Union Olimpija je v 22. krogu Lige ABA na gostovanju v Beogradu odigrala odlično prve tri četrtine. Na koncu pa so zmago slavili domači igralci FMP-ja. Končni rezultat je bil 89:79. Za Union Olimpijo je 19 točk dosegel Nikola Janković, 14 Devin Oliver, 12 Jan Barbarič in 11 Gregor Hrovat. Pri FMP-ju je 28 točk dosegel Dejan Davidovac. Trener Gašper Okorn je bil v zadnji sekundi tekme izključen. statistika

Zmaji bodo naslednjo tekmo odigrali v četrtfinalu Pokala SPAR. V torek, 14.2. ob 19.00 v Ljubljano na prvi tekmi četrtfinala prihaja domžalski Helios Suns. Vabljeni na tekmo!

Gregor Hrovat, kapetan Uniona Olimpije: "Vedeli smo, da bo težka tekma. Mislim, da smo dobro odigrali prve tri četrtine. Na koncu smo popustili in FMP-ju dovolili nekaj odprtih metov, kar so izkoristili. V zadnji četrtini so dosegli kar 35 točk in mislim, da je to odločilo tekmo."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Mislim, da smo odigrali zelo dobre prve tri četrtine. Več kot dobro in naša prednost bi morala biti višja. Kontrolirali smo skok, nismo bili razpoloženi pri metu za tri točke… zelo težko je zmagati, če mečeš trojke 1/19. To je vse resnica. V zadnjih desetih minutah smo prejeli trojke od igralcev, ki niso izraziti strelci in po navadi ne zadevajo. Union Olimpija je dvajset krogov Lige ABA bila tiho. Zapišite si, saj hočem, da je brez cenzure. Poglejte statistiko. V 22. krogih Lige ABA nismo prejeli niti ene tehnične napake, ne jaz, ne moji pomočniki. To je bila prva, ki smo jo dobili in to izključujočo, sekundo do konca tekme. Do konca so nas sprovocirali. Če bi se nam tako sodilo v Ljubljani, bi imeli vsaj dve ali tri zmage več v tem trenutku. Tako to pač ne gre. Če mislijo, da je to dobro za ligo, potem jaz ne vem ali se splača, da se potuje na tekme, se bori in tekmuje. Opravičujem se vsem, ampak mislim, da je bilo to danes daleč od nivoja Lige ABA. Ne želim govoriti še o nekaterih drugih stvareh, ki so se dogajale. Zdržali smo tri četrtine, ampak tako pač ne gre več. To je bilo na igrišču klasičnih osem na pet!"

Video