Dve dobljeni četrtini nista bili dovolj za zmago

Union Olimpija se je v 1. krogu EuroCup LAST32 na gostovanju v Tel Avivu dobro upirala Maccabiju, a na koncu izgubila z rezultatom 82:73.

Union Olimpija je po dobri igri izgubila na gostovanju (1. krog, EuroCup LAST32) pri večkratnemu evropskemu prvaku Maccabiju iz Tel Aviva 82:73. Ljubljančani so z izjemo vodstva Maccabija s 3:0 vodili večji del prve četrtine, ki so jo dobili s 16:20. Tudi v drugi četrtini so bili Zmaji dolgo v prednosti, nazadnje pri izidu 32:33 dobri dve minuti pred koncem prvega polčasa. Izraelci so na odmor odšli z vodstvom 40:35. Na začetku tretje četrtine je Maccabi hitro prišel do občutnejšega vodstva (17 točk), a mladi Zmaji se vse do konca niso predali in nekajkrat zmanjšali razliko pod deset točk. statistika

Union Olimpijo v ponedeljek, 11.1. ob 17.00 v Stožicah čaka spektakel, saj v Ljubljano prihaja evroligaš Crvena Zvezda. Večer legend, 70 letnica kluba! Vabljeni!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Maccabiju za zmago, ki je povsem zaslužena. Žal mi je naših slabih minut v zaključku prvega polčasa in potem tudi tretje četrtine, ko smo igrali preslabo. Na splošno, mislim, da so fantje dali vse od sebe na parketu in igrali po najboljših močeh. Delno smo pokazali, da se lahko kosami z vsakim nasprotnikom. Vztrajati moramo pri delu, igrati moramo še naprej podobno na naslednjih tekmah in verjamem, da lahko v nadaljevanju EuroCupa kakšno ekipo tudi presenetimo. Videli smo, da je bil Maccabi dominanten v skoku in mislim, da je predvsem to odločilo zmagovalca tekme."

Video