Devin Oliver ostaja Zmaj!

Z veseljem sporočamo, da smo podaljšali pogodbo z najkoristnejšim igralcem lanskoletnega finala Devinom Oliverjem do konca 2017/2018.

Union Olimpija je dosegla dogovor o podaljšanju pogodbe z Devinom Oliverjem, ki je bil eden izmed nosilcev igre v uspešni lanski sezoni, ko so Zmaji osvojili dvojno krono. 204 cm visoki ameriški krilni košarkar, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca lanske finalne serije, je z Unionom Olimpijo podpisal novo pogodbo do konca sezone 2017/2018.

Devin Oliver, ki se v Ljubljani odlično počuti, je v lanski sezoni v slovenskem prvenstvu v povprečju dosegal 15,3 točke, 7,4 skoka in 2,9 podaje na tekmo. V Ligi ABA je bilo njegovo povprečje 10,8 točke, 7,2 skoka in 2,5 podaji na tekmo. V EuroCupu je v sezoni 2016/2017 v povprečju beležil 10 točk, 5,1 skoka in 2,3 podaje na srečanje.

25-letni Američan, za katerega bo sezona 2017/2018 druga v dresu Uniona Olimpije, je pred prihodom v Slovenijo nastopal še v Franciji (Rouen), Izraelu (Maccabi Kiryat Gat), Belgiji (Limburg) in v NCAA (Dayton University).  

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Veseli me, da Oliver ostaja z nami tudi v prihodnji sezoni. Tako igralsko kot osebnostno nam je že v lanski pomenil ogromno. V prihajajoči sezoni bo Oliver spet eden izmed nosilcev igre v vseh tekmovanjih. Od njega pričakujem, da naredi še korak naprej in dokaže, da sodi v višji kakovostni razred. Zahvaljujem se novemu vodstvu kluba, agentu igralca in predvsem direktorju Zupančiču, ki je vložil veliko energije in znanja ter dokazal, da Olimpija zmore zadržati svoje najboljše košarkarje. Za našo ekipo je izredno pomembno, da smo zadržali navezo nosilcev Hrovat – Oliver v Ljubljani. Podaljšanje pogodbe z Oliverjem pomeni, da smo zaključili s sestavo ekipe za sezono 2017/2018. Veseli me, da smo to storili mirno in, da sedaj lahko vsaj za dober teden odidemo sproščeni na dopust, potem pa se že začnemo pripravljati na začetek priprav za novo zanimivo sezono."

Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije: "Zadržati Devina Oliverja v Ljubljani je bila ena izmed naših glavnih nalog v tem poletnem času. Vesel sem, da smo pri tem uspeli in da najkoristnejši igralec slovenskega državnega prvenstva ostaja v Stožicah. Devin je dokazal, da njegove besede o želji po vrnitvi v Ljubljano niso bile zgolj vljudnostne. V sredini julija Union Olimpija zaključuje kadrovanje članske ekipe za sezono 2017/2018 in lahko se že mirno osredotočimo na začetek priprav."

Devin Oliver, igralec Uniona Olimpije: "Zelo sem vesel, da bom tudi v prihodnji sezoni igral za Union Olimpijo. Zaljubil sem se v Ljubljano in Slovenijo, hkrati pa me veseli smer v katero se klub razvija. Želel sem si biti del ponovnega vzpona Olimpije. Vem, da bom eden izmed nosilcev igre, hkrati pa me veseli, da smo v klub pripeljali lepo število novih kvalitetnih igralcev, tako ameriških kot slovenskih. Med glavnimi razlogi, da sem ostal v Ljubljani je zagotovo dejstvo, da je vodstvo obdržalo isti strokovni štab s katerim sem v resnično dobrih odnosih in verjamem, da bomo nadaljevali dobro sodelovanje. Naredili bomo vse, da bomo konkurenčni v FIBA Ligi prvakov, hkrati pa prikazali boljše predstave v kvalitetni ABA Ligi. Ne bo lahko, ampak verjamem, da nam lahko uspe! V Ljubljano se vračam motiviran, želim si tudi, da ponovimo dober rezultat v slovenskem prvenstvu in pokalu, kar ostaja prioriteta. Za konec bi rad še povedal, da mi bo v zadovoljstvo biti zopet soigralec z Gregorjem, Janom in Bubo!"

Galerija

Video