Crvena Zvezda prepričljivo

Union Olimpija je na tekmi 24. kroga Lige ABA v Beogradu morala priznati premoč evroligaški zasedbi Crvene Zvezde. Končni rezultat 88:67.

Union Olimpija je v 24. krogu Lige ABA na gostovanju pri vodilni ekipi lige Crveni Zvezdi visoko izgubila z rezultatom 88:67. Ljubljančani, ki so nastopili brez obolelega Devina Oliverja, niso bili kos izvrstni evroligaški zasedbi rdeče belih. Za Union Olimpijo je 16 točk dosegel Nikola Janković. Pri Crveni Zvezdi je bil najuspešnejši Petar Rakićević, ki je dosegel 14 točk. statistika

Zmaji bodo v sredo, 1.3. ob 18.00 gostovali pri Tajfunu v Ligi Nova KBM.

Nikola Janković, igralec Uniona Olimpije: "Čestitke Crveni Zvezdi za zmago. Mislim, da smo slabo odprli tekmo. Nedopustljivo je, da dobimo v prvi četrtini 36 točk. Želeli smo se vrniti, ampak Crvena Zvezda ima zelo dobre igralce in niti v enem trenutku nismo bili blizu. Na koncu smo prepričljivo izgubili."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Crveni Zvezdi za zmago. Želim jim vse dobro v nadaljevanju sezone. Imajo sijajen rezultat v Evroligi, še enkrat bi čestital trenerju Radonjiću za izvrstno delo. Iskreno jim želim, da se uvrstijo med osem najboljših ekip v Evroligi. V Ligi ABA so zgodba zase. Iz tega srečanja ne bomo delali drame. Nisem zadovoljen, saj nismo niti poskušali. Izgledalo je kot, da igralci niso verjeli, da lahko nekaj dosežejo v Beogradu. Vse to se je pokazalo že v prvi četrtini. Tekma je bila končana že v prvi minuti, ko smo vzeli prvo minuto odmora pri 8:0 za Crveno Zvezdo. Na koncu lahko rečem, da moramo biti zadovoljni, da smo izgubili samo za enaindvajset točk."

Video