Cibona v zadnjih sekundah srečnejša

Union Olimpija je v 17. krogu Lige ABA v Stožicah izgubila z zagrebško Cibono 68:67 v zadnjih sekundah tekme.

Union Olimpija je v 17. krogu Lige ABA morala priznati poraz zagrebški Ciboni 68:67. Ljubljančani so izjemno slabo začeli tekmo in po polčasu zaostajali 39:24. V drugem delu tekme so varovanci trenerja Gašperja Potočnika strnili vrste in prišli do rezultatskega priključka. V zadnjih sekundah tekme, po zgrešenem metu, je sodnik piskal prekršek in Cibona je po zadetem prostem metu prišla do zmage. statistika

Saša Zagorac, kapetan Uniona Olimpije: "Težko karkoli rečem po takšni tekmi. Začeli smo zelo slabo, saj smo jim dovolili, da nas v obrambi pretepejo v naši dvorani. To ni bil naš cilj, tako se nismo pripravljalni na tekmo. Takšnega začetka si preprosto ne bi smeli dovoliti. Mislim, da smo tukaj izgubili tekmo. Kot ekipa smo v nadaljevanju strnili vrste in se vrnili v igro. V drugem delu smo igrali kot eden, to dejstvo nekoliko veseli za nadaljevanje sezone. Upam, da se bomo kaj naučili za naprej. Ampak, dejstvo je, da tekme ne smemo začeti kot smo jo danes, saj je nasprotnik hitro prišel do prednostih petnajstih točk. V nadaljevanju tekme je to vedno dvorezen meč, če boš ujel priključek ali ne. V prvi četrtini je Cibona naredila vse."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Mislim, da smo pokazali dva različna obraza. Prva četrtina in del druge smo igrali pod vsako kritiko. Nismo bili dovolj čvrsti in Cibona je to izkoristila. Praktično v prvi četrtini, kot se je to izkazalo na koncu, dobila tekmo. Na koncu smo se vrnili s prav nasprotno igro, timsko, veliko agresije in požrtvovalnostjo. V sami končnici tekme smo bili nekoliko nespretni, saj smo slabo kaznovali njihovo prevzemanje in se odločili za nemogoč met. Po vrhu vsega smo naredili še nedopusten prekršek. Če je prekršek bil ali ne, sploh ni pomembno. To se ne dela. Krivi smo si sami, da smo sodnikom sploh dali priložnost, da zapiskajo prekršek. Žal, zelo pomembna tekma in ponovno zamujena priložnost. Na trenutke tekme, ko smo igrali solidno, lahko gledamo kot pravo usmeritev za naprej, ampak na naslednji tekmi moramo odigrati skozi celo tekmo dobro, če želimo na derbiju z novomeško Krko do pozitivnega rezultata."

Nebojša Joksimović, igralec Cibone: "Mislim, da smo lahko zadovoljni, saj smo izvlekli zmago. Popolnoma nepotrebno smo prišli v položaj, da dobro igro iz prvih dvajsetih minut, pripeljemo v položaj, da nasprotnik z zadnjim napadom odloči tekmo. Po glavnem odmoru nismo dobro odgovorili na njihovo agresivnost in prvi cilj je bil, da jih čim prej spravimo v položaj, da vsak prekršek kaznujemo s prostimi meti. Mislim, da smo to uspeli dobro narediti v zadnji četrtini, saj smo pametno spuščali žogo pod sam koš in napake kaznovali preko Krušlina, saj je dobro odigral pick n' roll situacije."

Damir Mulaomerović, trener Cibone: "Mislim, da je bila tekma izjemno pomembna za nas in za Union Olimpijo. Mislim, da se je to videlo na današnji tekmi. Vedeli smo, da ima nasprotnik izjemno nadarjeno ekipo, vsaj po mojem mnenju. Nekaj imajo tudi izkušenj. Imeli smo težave v obrambi, predvsem preko Hukića in Žižića, a vseeno, mislim, da je Andrija odigral odlično, vsaj glede na vse težave s poškodbami. Prvi del tekme je bil dober, saj smo taktično igrali odlično. Zaustavili smo njihova največja orožja v napadu. V drugem delu tekme so nasprotniki odigrali bolj agresivno in na koncu, mislim, da ne bi bil nihče pretirano razočaran. Vseeno, edino kar me je jezilo je, da smo brez razloga nehali igrati v napadu, saj žoga ni dobro krožila. Čestitam igralcem, saj so prikazali veliko željo in verjamem, da zmaga veliko pomeni."

Video