Cedevita - Union Olimpija 102:87

Union Olimpija je v 12. krogu Lige ABA izgubila na gostovanju v Zagrebu pri Cedeviti 102:87.

Union Olimpija je v 12. krogu Lige ABA izgubila na gostovanju v Zagrebu pri Cedeviti 102: 87. Zmaji so izjemno slabo začeli tekmo, predvsem v obrambi in ob polčasu je bil rezultat 59:39 za domačina. V tretji četrtini, ki so jo Ljubljančani dobili z delnim izidom 27:12, so se približali na 69:66, a kaj več kot to niso zmogli. Cedevita se je v nadaljevanju tekme zopet rezultatsko oddaljila in zasluženo slavila zmago. statistika

Union Olimpijo v ponedeljek, 5.12. ob 21.00 v Stožicah čaka slovenski derbi v Ligi ABA. V Ljubljano prihaja novomeška Krka. Vabljeni na tekmo!

Gregor Hrovat, igralec Uniona Olimpije: "Tekmo smo odprli slabo. Nismo igrali obrambe. Do polčasa smo prejeli 59 točk. Mislim, da smo tekmo izgubili že v prvem polčasu. V tretji četrtini smo naredili vse kar smo lahko, saj smo se trudili v obrambi. Prišli smo do tri točke zaostanka, potem pa spet v četrti četrtini nismo igrali tako kot smo se dogovorili pred tekmo. Na koncu je Cedevita dobila tekmo na lahek način."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Cedeviti za zasluženo zmago. Mislim, da smo odigrali katastrofalno obrambo v prvem polčasu. Zgledalo je kot, da smo prišli iz Ljubljane samo da odigramo štirideset minut, potem pa da se hitro spet v vrnemo domov. Tudi poskusili nismo, da nekaj naredimo. V napadu smo bili solidni, ampak v obrambi nismo izstrelili naboja. Katastrofa. V tretji četrtini je izgledalo kot, da gremo na vse ali nič, da si operemo vest. Cedevita je nekoliko popustila, zato smo prišli do priložnosti pri rezultatu 69:66, ampak smo spet nadaljevali staro zgodbo iz prvega polčasa. Zelo sem nezadovoljen. Mislim, da bi morali veliko več iztržiti. Ne glede na to, da je Cedevita sijajna ekipa. Prvič v letošnji sezoni ABA Lige sem izjemno nezadovoljen. Brez sramu lahko rečem, da smo popolnoma razočarali."

Video