Budućnost boljša v Podgorici

Ljubljanska Union Olimpija je v 10. krogu Lige ABA klonila na gostovanju pri enemu izmed favoritev lige - Budućnosti 84:74.

Union Olimpija je na tekmi 10. kroga Lige ABA na gostovanju v Podgorici morala priznati premoč črnogorski Budućnosti 84:74. Ljubljančani so slabo odprli srečanje. V nadaljevanju so nekajkrat ogrozili favoriziranega domačina, a do preobrata niso zmogli. statistika

Zaradi poškodbe gležnja na srečanju ni igral igralec Uniona Olimpije Nikola Janković.

Zmaji bodo v sredo, 23.11. ob 20.30 v Stožicah gostili nemški Ulm v 7Days EuroCup. Vabljeni na tekmo!

Stevan Milošević, igralec Uniona Olimpije: "Zaslužena zmaga Budućnosti. Vedeli smo kaj nas čaka. Budućnost je ekipa, ki je bila sestavljena za osvojitev Lige ABA. Vedeli smo, da nas čaka izjemno težka tekma. Želeli smo si čim bolje odigrati srečanje, da pokažemo vse kar znamo. Na trenutke smo odigrali dobro, ampak vseh štirideset minut nam to ni uspevalo. Nismo se držali nekaterih navodil in dogovorov iz slačilnice. Naredili smo preveč napak. V prihodnje moramo to popraviti."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Prva napaka je bila, da smo izjemno slabo odprli srečanje. Če že takoj na začetku dovoliš nasprotniku, da pride do prednosti desetih točk, potem je zelo težko na takšnem gostovanju pri nasprotniku kot je Budućnost, da se jim rezultatsko priključiš. Izenačeni smo bili malo pred koncem prvega polčasa, takrat smo imeli priložnost, da takšen rezultat zadržimo do odmora, ampak smo potem naredili preveč neumnosti in je domačin v trenutku prišel do visoke prednosti ob polčasu. Imeli smo izjemne težave z njihovimi visokimi igralci pod samim obročem. V obrambi se nismo dobro odzvali. V drugem polčasu, mislim, da smo odigrali nekoliko boljše. Dvakrat smo bili v položaju, da  jim zapretimo, ampak so se domačini obakrat dobro odzvali. Proti tako kvalitetnemu nasprotniku, na takšen način preprosto ne smeš igrati. Nisem zadovoljen, mislim, da bi se lahko boljše odzvali, ampak moramo priznati, da Budućnost kvalitetnejša ekipa in zato jim moram čestitati za zmago."

Video