Boljši v slovenskem derbiju Lige ABA!

Union Olimpija je v zaostalem 2. krogu Lige ABA v Stožicah na kolena spravila novomeško Krko 79:64.

Union Olimpija je v zaostali tekmi 2. kroga Lige ABA v Stožicah suvereno v drugem polčasu odpravila novomeško Krko 79:64. Ljubljančani so bili boljši nasprotnik skozi celotno srečanje, prikazali so predvsem več energije in želje po zmagi. statistika

Union Olimpijo v sredo, 7.12. ob 18.00 v Stožicah čaka še zadnja tekma sezone v 7Days EuroCup. V Ljubljano prihaja Valencia! Vabljeni!

Mirko Mulalić, kapetan Uniona Olimpije: "Rad bi se zahvalil soigralcem, da so danes stisnili nekaj več iz sebe, saj jih ima polovica viroze. Zavedamo se kaj bi Krki danes pomenil poškodovani Luković. Niso bili pravi. Izkoristili smo ponujeno in odigrali večino tekme pametno in jih kaznovali za njihove napake. V prihodnosti nas čaka še ogromno zanimivih bitk."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem za zmago. V tem ritmu, ki mu sledimo je to izjemno pomembno. Ne glede na tekmo. Vsaka zmaga prav pride, da malo pozabimo na napor. Vsaka zmaga ti da nove energije in volje. Krka je brez Lukovića izjemno hendikepirana, skoraj vitalni del. Ne želim podcenjevati Rebca in Čebularja, ampak mislim, da je vseeno to vitalni del. Izkoristili smo ponujeno. Mislim, da bi morali že v prvem polčasu voditi za deset točk, če smo pošteni. S svojimi neumnostmi smo dovolili, da se je Krka vrnila v igro. Že v samem začetku tekme bi morali narediti razliko 10:0. V tretji četrtini smo stisnili in odigrali pametno v obrambi. Poskusili so nas presenetiti z nizko peterko. Mislim, da smo solidno odgovorili. Zadovoljen sem in zmagi ne bom gledal v zobe, čeprav so bile stvari, ki bi lahko delali tudi boljše."

Miha Škedelj, igralec Krke: "Začeli smo slabo. Že v prvi minuti smo dobili odprto trojko in nekaj protinapadov. V prvem polčasu je bila zelo počasna igra, brez energije. Kljub vsemu, mislim, da so domačini imeli več energije in so si priigrali vodstvo. V drugem polčasu so igrali bolj konstantno in potrpežljivo v napadu kot mi. Mogoče so se držali več napotkov trenerja in so na koncu zasluženo zmagali."

Dejan Mihevc, trener Krke: "Nismo bili pravi. V prvem polčasu sta obe ekipi igrali zelo raztrgano in brez energije. V drugem polčasu je Union Olimpija prikazala več želje in energije ter zasluženo zmagala. Pozna se nam skrajšana rotacija, spremembe pri pozicijah, ampak vseeno, to nikakor ne sme biti izgovor na takšnih tekmah. Pokazati bi morali več energije in volje."

Video