Blizu zmagi v Rusiji

Union Olimpija je v 4. krogu drugega dela EuroCupa (LAST32) izgubila v Nizhnyem Novgorodu 81:74.

Union Olimpija je na četrti tekmi drugega dela EuroCupa (LAST32) morala še drugič priznati poraz ruski ekipi Nizhny Novgorod. Končni rezultat je bil 81:74. Ljubljančani so srečanje solidno začeli, a v določenih delih tekme dovolili nasprotniku, da se razleti v napadu. Zmaji so pred zadnjo četrtino prišli do rezultatskega priključka, a je bil domačih v končnici tekme bolj zbran in zasluženo slavil zmago.

Za Union Olimpijo je 18 točk dosegel kapetan Saša Zagorac. Pri Nizhynem Novgorodu je izjemno predstavo prikazal Victor Rudd, ki je dosegel 28 točk. statistika

Union Olimpijo v soboto, 30.1. ob 21.00 v Stožicah čaka izjemno pomembna tekma Lige ABA. V Ljubljano prihaja slovenski prvak Tajfun. Vabljeni na tekmo!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Mislim, da smo tekmo ponovno začeli preslabo. Uvod je bil soliden, saj smo bili na pravih mestih, vendar premalo zbrani, čvrsti v kontaktih in dovolili nasprotniku, da doseže veliko število točk. V napadu smo bili solidni, potem pa smo nasprotniku dovolili, da se razleti, predvsem Rudd je naredil razliko in mislim, da se je tekma takrat odločila. V nadaljevanju smo odigrali precej boljše, potem pa je Nizhny Novgorod pokazal, da je v tem trenutku boljša ekipa. Mislim, da smo se borili po najboljših močeh, a tokrat smo bili na žalost prekratki. Mogoče smo se nekoliko preveč zanašali na met za tri točke, kjer roko na srce nismo bili najbolj razpoloženi. Mislim, da bi lahko odigrali nekoliko bolj pametno. Pri obrambi nam je veliko težav delala predvsem pick n'roll obramba."

Video